MINDFULNESS OG MEDITATION

Træn dit sind

At være mindful handler om at være bevidst nærværende.  Det er en bevidst måde at være i verden på. Ved at skærpe brugen af dine sanser kan du mærke dig selv, og hvad der påvirker dig. Når du bruger dine 5 sanser bevidst, kommer du mere tilstede i nuet. Det hjælper dig til bedre at kunne mærke din 6. sans– din intuition – din mavefornemmelse. Det hjælper dig til at navigere i livet ud fra den, du er. og dit eget kompas. På den måde bliver du fører i dit eget liv.

Meditation er et redskab, der kan være med til at
  • Berolige dit nervesystemet
  • Sænke stressniveauet i din krop
  • Sænke din puls og blodtryk
  • Forbedre dit immunsystem
  • Øge din koncentration og fokus
  • Forøge din energi

Alt dette gør, at du vil begynde at agere frem for at reagere, at du vil træffe bedre beslutninger og at du i sidste ende vil få større følelse af ro og velvære.

Der er mange forskellige måder at meditere og opnå en meditativ tilstand – og der skal man finde ud af, hvad der virker for en selv.
Jeg arbejder oftest ud fra vejrtrækningen. Den har vi altid ved hånden, og den kan give os en følelse af ’et anker’ i livet.

Hvorfor er mindfulness og meditation vigtig?

Ved at være bevidste og nærværende undgår vi at løbe afsted på autopilot og glemme os selv i vores liv – og på den måde ende med stress. Stress kommer ofte snigende, uden at vi opdager det, og det kan både opstå på grund af fysisk og følelsesmæssig stress, så det er godt at have redskaber til at ’lukke dampen ud’. Det kan vi bruge meditation til.

I WALK THE TALK

Mindfulness og meditation er noget jeg praktiserer i mit eget liv hver eneste dag. Min daglige meditation er som et anker for min dag.

Sådan har det ikke altid været. Indtil for nogle år siden var jeg mest en ’crisis meditator’, dvs. en person der kun mediterer lejlighedsvist, når der opstår akut stress og uro.
Efter en voldsom omgang stress og udbrændthed fandt jeg ud af, hvor vigtigt det er for mig at finde en måde til at fastholde en kontinuerlig daglig praksis. En praksis hvor jeg starter dagen fra ro og samtidig får aktiveret min krop og sat et fokus for min dag.

Nu starter jeg hver eneste morgen med vejrtrækningsøvelser, mantra/chanting-meditation, stilhedsmeditation og sidst et lille flow af bevægelse. Det vækker krop og sind og giver en helt fantastisk start på dagen.
Det giver mig ro og jordforbindelse, hvilket gør at jeg står bedre i livet også i blæsevejr.

Jeg underviser bl.a. i virksomheder, hvor jeg introducerer medarbejderne til mindfulness og meditation, og lærer dem at skabe åndehuller og ro i livet og hverdagen.

Du er altid velkommen til at mig sende en mail.
mail@malenesophiraholm.dk